wijk info

In de Wijk

In de wijk bevinden zich diverse Organisaties, Verenigingen en Stichtingen, daarover geven wij u hieronder meer informatie.

Wilt u uw Organisatie, Vereniging of Stichting ook hier uitgelicht zien, stuur dan een e-mail aan ossenkoppelerhoekwpf@gmail.com, dan plaatsen wij het na goedkeuring, op deze site.

Wijkcentrum de Driehoek

Wijkcentrum de Driehoek is een accommodatie waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, vergaderen, actief met elkaar kunnen bezig zijn. 

De ontmoetingsruimte is de plaats waar alle bezoekers het wijkcentrum binnen komen.

Er is een bar, een biljart, tv, vergaderruimte en een grote zaal. 

Het gebouw is voorzien van draadloos internet voor gebruikers/bezoekers. In het gebouw zijn multimedia voorzieningen aanwezig terwijl de grote zaal uitgerust is met een professionele geluidsinstallatie. 

U bent van harte welkom om gebruik te maken van deze ruimte en contact te leggen met mede wijkbewoners. Ook is het mogelijk om in Wijkcentrum de Driehoek cursussen bij te wonen of te organiseren.

Organisatie en personele bezetting

Wijkcentrum de Driehoek is een wijk accommodatie en maakt onderdeel uit van stadsdeel Zuidwest van de Gemeente Almelo. Het beheer en exploitatie valt onder Accres Almelo B.V.

Verhuur

Ruimtes in het wijkcentrum de Driehoek kunnen in overleg met de beheerder worden gebruikt door wijkbewoners die geen subsidie ontvangen en die de ruimte willen gebruiken voor zaken die in het belang zijn van de wijk (b.v. straat- en buurtoverleg, wijkgerichte activiteiten). 

Voor overige activiteiten is ruimte in het wijkcentrum te huur. 

Het wijkcentrum de Driehoek biedt géén ruimte aan als oefenruimte voor muziek bands enz

.Voor de vaste activiteiten in de Driehoek klik hier

 

Avedan

Wij vinden het van groot belang dat ieder mens de mogelijkheid krijgt zich persoonlijk te ontwikkelen. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij het uitgangspunt. Wij willen daar graag bij helpen. Dat doen we door je de weg te wijzen, door je te verbinden met anderen en door je te ondersteunen waar nodig.

Avedan is er voor jou

Avedan biedt allerlei activiteiten voor peuters, kinderen, tieners en jongeren, ouders, vrijwilligers en ouderen. Iedereen kan bij ons terecht voor informatie, advies, bijeenkomsten, contacten en vrijwilligerswerk. Met ruim 100 medewerkers en 300 vrijwilligers kom je ons overal in de hele gemeente Almelo e.o. tegen. Samen helpen wij je alles uit jezelf en uit je leven te halen wat erin zit.

Hoe je dat merkt?

We helpen jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. We ondersteunen mensen in een kwetsbare positie bij het oplossen van problemen, het maken van keuzes en het grijpen van kansen. En we maken gebruik van de energie van de samenleving, van inwoners die hun talent, tijd en energie willen inzetten voor een ander en daar zelf ook voldoening uit halen.

Wij leggen bovendien zinvolle verbindingen. We verbinden mensen onderling en we verbinden mensen met organisaties of regelingen. Ons advies en onze acties zijn volledig onafhankelijk van de gemeente of van andere (overheids)instanties. En heel belangrijk: alles wat we doen, doen we met een betrokken hart, met een deskundige blik en met persoonlijke aandacht.

Voor onze activiteiten klik hier

Wijkopgave Ossenkoppelerhoek

De Ossenkoppelerhoek is gebouwd in de jaren vijftig en zestig. De enorme woningnood na de oorlogsjaren, vereiste grootschalige oplossingen. Kenmerkend voor die tijd is de wijk gebouwd in een stempelstructuur. 

Deze structuur bestaat uit herhalingen in het ontwerp van een woonwijk waarbij portiekflats (zonder lift) worden afgewisseld met laagbouw. De wijk bestaat daarmee uit verschillende buurten die onderling sterk van elkaar verschillen.

De gemeente heeft de wijk ondersteuners de opdracht gegeven wijk visies te maken voor alle wijken.

Voor de wijkopgave klik hier